4 Ağustos 2013 Pazar

Ukrayna Derbisi

Maç Kodu : 379
Ukrayna Premier Ligi : Shakhtar Donetsk vs Dynamo Kiev


         Ev sahibi son yıllarda evinde ezeli rakibine büyük bir üstünlük kurdu. Zaten ligde de son 4 yılın şampiyonu oldular. Kurt hoca Lucescu derbi öncesi " Kiev ile aramızda farklar var onlar kondisyona, biz taktik ve tekniğe dayalı bir takımız. Tecrübeli oyuncular transfer ettiler. Kadro güçleri eşit. Galibiyet serimizi devam ettireceğiz." dedi. Shakhtar taraftarları yine çok güzel showlar hazırlamış ve takımına itici güç olacaktır.
          Kiev teknik direktörü ise "Sezonun başında tam hazır olmadan bu maçı oynamak zor olacak dedi. Özellikle hücum hattındaki oyuncuların çok formda olduğunu ve bu sefer bu sahadan gülerek ayrılmak istiyoruz." dedi. Açıkçası takımların kadro yapılarını oyun sistemlerini kıyaslamaya gerek yok. Buradaki en önemli ayrıntı Kiev' in beraberliğe razı olmasıdır. Bu ayrıntı Kiev galibiyetini zora sokar. Fakat maçın bir derbi maçı olması bahis yapmayı zorlaştırıyor.
          Bence, Kiev en azından önce durdurmak isteyecektir. Yani ilk yarı beraberlik ön planda. Maçın gollü geçmesi Kiev' e bağlı. Yine de derbi olması ve son yıllardaki maçlara bakınca 2,5 üstü oynanır.



gurme_banner gr269_temmuz2013_728x90 Image Banner

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder