21 Ağustos 2013 Çarşamba

Fenerbahçe Devler Ligi Aşkına

Maç Kodu : 441
Şampiyonlar Ligi : Fenerbahçe vs Arsenal

       
           Değerli takipçilerim, maç ile ilgili ilk önerim duygusal davranmayın. Medyamız tarafından devamlı olarak Arsenal' in eksikleri olduğu takımın zor durumda olduğu gibi haberler yapılıyor. Bunlar doğru olmasında doğru. Ama kimse kendi takımımızın eksiklerinden bahsetmiyor. Ersun hocanın yanlış kadro seçimlerinden, hatalı oyuncu değişikliklerinden ve taktiğinden kimsenin haberi yok mu? Yoksa ben mi yanlış maçı izliyorum.





          Fenerbahçe kanatta asıl mevkisi kanat olmayan forvetten devşirme oyuncularla oynuyor. ( Sow daha geçen sezonun devre arasından sonra bu mevkide oynamaya başladı. Adam Fransa gibi bir ligde 25 golle gol kralı olarak yani forvet olarak gelmişti.) Sow kanat oyuncusu olmadığı için haklı olarak o bölgede bir kanat oyuncusunun görevlerini yapmıyor. Devamlı içeri girerek ceza sahası ve çevresinde ne denli etkili olduğunu her defasında gösteriyor. Kuyt ise kanatta idare edecek kadar oynuyor, o da normal. Üzerine düşen görevi fena yapmıyor ama oranın oyuncusu değil. Kuyt tam ikinci forvet olacak bir oyuncu. Yani Fenerbahçe ilerde üç forvet oyuncusu ile oynuyor ama üçü de geniş bir alan içerisinde kayboluyor. Üç forvet oyuncusu olduğu için defansif anlamda da sıkıntı yaşanıyor. Özellikle bekleri ileri çıkabilen takımlar temsilcimize çok sıkıntı çıkartır. Bunlara bir de defansif yanı zayıf Christian' ı eklersek gerisini siz düşünün.
         

          Savunma ve orta saha dizilişi doğru bile olsa ileri uç kanatlardan gelip alan daraltmadığı sürece bu iş zor. Geçen sezon kendi yarı sahasında maçı kabul edip hızlı hücumlarla gol bulan takım Avrupa Ligi' nde yarı finale kadar gelmişti. Bu maçta da yapacaklar gibi geliyor. Çünkü Fenerbahçe başka bir oyun tarzını uygulayamıyor.
         

          Arsenal' e gelince eksikleri var, moralleri bozuk ve formsuzlar. Tamam bunların hepsine katılıyorum. Ama Arsenal' in ilk 11' i yine çok kaliteli. Podolski gibi bir oyuncu yedek kalıyor siz düşünün. Üstelik yeni transfer Sanogo Fenerbahçe' de olsa ilk 11 de olurdu. Walcott gibi tutulması neredeyse imkansız bir kanat oyuncuları var. Orta sahada Emre' nin on sene önceki haline benzettiğim Wilshere var. Giroud gibi fizikli ve formda bir golcüleri var. Emirates Kupası' nda ki takımı bunlarla kıyaslamayın sezonda 5 maç forma giyen bir çok oyuncuyu denediler.

                              

                         



         Bence Arsenal bu maçta geriye çekilerek temkinli başlayacak. Fenerbahçe' de kapalı savunmayı açabilecek tarzda lider oyuncu eksikliği varken bu taktik etkili olur. Gol gelmedikçe ev sahibi ileri çıkacak ve geride kalan boşlukları da Arsenal' in etkili hücumcuları değerlendirecektir. Fenerbahçe' nin buna önlem alması ise maçı zevksiz hale getirir.


         Sonuç olarak, iki takımda yaralı ve motivasyonu düşük, iki teknik adamda eleştiri oklarının hedefinde. Temkinli olmak zorundalar. Turun ilk maçında risk almak ikisinin de işine gelmez. Alınacak bir beraberlik ikisinin de işine gelir. Taraftar biraz olsun yatışır. Bence maç berabere biter. Bol şans!



         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder