11 Ağustos 2013 Pazar

Süper Kupa Süper Derbi Süper Yorum


Maç Kodu : 429
Türkiye Süper Kupa : Galatasaray vs Fenerbahçe


         Süper derbi öncesinde yapılan kardeşlik konuşmaları ve centilmen tavırlar umarım maçtan sonra da devam eder. Her zaman görmek istediğim olağanüstü bir tablo. Neyse biz maça geçelim, bence bu derbinin sonucunu Ersun hocanın oyuncu seçimi ve oyun anlayışı tercihi belirleyecek.
          Galatasaray' da sol bek zorunlu olarak Hakan Balta. Stoperde Semih- Chedjou ikilisi olacak sağ bek ise Eboue. Melo-Selçuk-Hamit-Amrabat(Emre) orta sahası olması muhtemel. Önlerinde ise Sneijder ve Drogba. Sol kanadın hem hücum hem de savunma da sıkıntılar çekmesi muhtemel gözüküyor. Çünkü Hakan ve Amrabat arasındaki yardımlaşma az olacaktır. Emre oynarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Defans da ise lider Chedjou. Semih yine kesici özellikleri ile savunmaya katkısı büyük olacaktır. Fakat Semih topa ilk hamlede iyi müdahale edemezse oyundan düşüyor ve bitirici forvetlere avantaj sağlıyor. Gökhan Gönül' ün olmadığı bir sağ kanatta Galatasaray' ın çok etkili olması gerekli. Orayı iyi kullanırlarsa başarılı olurlar. Eboue' nin katkısı sayesinde sağ kanat zaten saat gibi çalışıyor. Fakat solda Sow' un oynaması ileriye çıkışları tehlikeli hale getiriyor. 
           Fenerbahçe tarafında ise savunmanın ortasında eksikler sıkıntı yaratır. Ersun hocanın Bekir' e güvenmediği ortada. Çünkü tek seçenek o olmasına rağmen hala oradaki ikiliyi kuramadı. Yabancı kontenjanı olmasa Yobo-Alves olacaktı. Kontenjan Egemen-Alves ikilisine işaret ediyor ama Egemen sakat. Hocanın seçimini merak ediyorum. Volkan' ın da olmadığı maçta formda Galatasaray forvetleri en az bir gol bulur. Takımda ki orta saha sıkıntısı ise hem oyuncu fazlalığı hem de kontenjan sorunu ile yaşanıyor. Meireles de eksik. Holmen kadroda yok. Eğer Topal-Emre-Cristian üçlüsü olursa sıkıntı çözülür. Çünkü üçü iyi anlaşıyor ve oyun sistemine daha uygunlar. Maçın ilerleyen dakikalarında Salih ve Alper gibi alternatifler var. Fenerbahçe' nin muhteşem üçlüsü ise bence Webo-Kuyt-Sow. Uyumları harika. Gol bulmaları basit olacaktır. Özellikle sağ kanadı etkin kullanırlarsa veya Eboue' nin boşalttığı alana Sow' un yapacağı koşular skora etki eder. Kanat için takımda Caner gibi etkili olabilecek bir oyuncu var. 
           Dikkatimi çeken bir durum, Ersun hocanın basın toplantısında tedirgin konuşması ve özgüven eksikliği oldu. Bence maç ortada. Eğer hoca böyle düşünüp geri çekilip rakibin topla oynamasına izin verirse şaşırmam. Bu Aykut hocanın taktiği. Bu tatikler UEFA ' da yarı finale kadar çıkmışlardı ama bu bir derbi ve rakibin kapalı savunmayı açacak harika oyuncuları var. Galatasary önde basacak bunu biliyoruz. Ama Ersun hoca takımına ne yaptıracak bunu bilmiyoruz. İşte maçın skorunu bu tercih belirleyecek.
           Bahis önerim, taraf bahsi yerine 2,5 üstü garanti diyorum. 4-6 gol seçeneği de oran yükseltmek için ideal.



cikolata may__s2013_fr1010_728x90 Image Banner

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder