28 Temmuz 2013 Pazar

Panama Direnebilecek Mi?

Maç Kodu : 326
CONCACAF Gold Cup Final :
          ABD vs Panama        

         Son 4 turnuvada adını finale yazdıran ve ikisini kazanan ABD, kupayı bir kez daha kazanarak Meksika ile arasındaki şampiyonluk sayısı farkını 1'e indirmek istiyor. ABD teknik direktörü Klinsmann bu maçı kazanarak kariyerinin ilk kupasını kaldırmayı hedeflediğini açıkladı. Tecrübeli ve yetenekli genç oyunculardan kurulu kadronun geleceği oldukça parlak duruyor. Turnuva motivasyonları üst seviyede 5 maçta 19 gol attılar ve disiplinden asla kopmadılar. Alman bir teknik direktörün takıma en büyük katkısı da kondisyon ve disiplin üzerine olması beni şaşırtmadı.



          Panama tarafında ise adeta bir peri masalı yaşanıyor. Ülke futbolu için bir ilki gerçekleştirme peşindeler. Final yolunda özellikle defansif anlamda oldukça dirençli oynadılar. Bunun yanında turnuvada en çok gol atan ikinci takım olmaları onları buraya kadar taşıdı. Panama futbol efsanesi Julio Dely Valdes futbolculuk kariyeri kadar parlak bir teknik adam olma yolunda hızla ilerliyor. Zaten takımın en önemli kozu da hocası, Valdes. Takımına güvendiğini söyleyen Valdes, takımını şampiyon ilan etti ve takım üzerindeki baskıyı azalttı.
          Panama'nın katı defansı ve kalabalık orta sahası maçın kaderini çizer. Fakat ABD'nin yetenekli ve teknik kapasitesi iyi olan hücum silahları var. Ayrıca çok iyi takım savunması uyguluyorlar. Kısacası ABD'nin futbol adına eksik yanı yok. Ama kazanma baskısı yüksek olacaktır. Panama bulduğu kontra atakları iyi değerlendiremezse kazanma ihtimali ancak penaltı ile olur.
          Sonuç olarak, maçın ABD'nin kontrolünde olmasını bekliyorum. Her ne kadar oranlar bu maçın riskini karşılamıyor olsa da maçı ABD kazanır. Garanticiler üst oynasın.




Trendyol.com













Darty.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder